Antakya Yemekleri : Çok Kültürlü Bir Geleneğin Mutfağı - Tanrıverdi, Mehmet

Antakya Yemekleri : Çok Kültürlü Bir Geleneğin Mutfağı

Mehmet Tanrıverdi

Yayınevi: Hatay Keşif

Yayın tarihi: 03/2013

ISBN: 9786058604407

Türkçe | 256 Sayfa | 21 x 27 cm

Tür: Türk Mutfağı

Kitapta, geçmişten günümüze Antakya mutfağının en karakteristik özelliklerini sunan yemekler toplanmış, yemek kültürü hakkında bilgiler verilmiştir. Çünkü Antakya, farklı uygarlık, farklı din, farklı alışkanlıklarla çokkültürlü bir geleneğin sürdürüldüğü özel bir coğrafyadır. Bu çeşitlilik ve zenginliğin, her alana olduğu gibi mutfağına da yansıması kaçınılmazdır.

Kitabın giriş bölümünde Antakya mutfağının özellikleri hakkında bilgiler verilmiş, sıcak yemekler, soğuk yemekler, börek ve ekmekler, tatlılar ve kışlık yiyecekler olarak sınıflandırılmış bölümlerde Antakya'da halen evlerde pişirilen veya unutulmaya yüz tutmuş 116 tarif aslına sadık kalınarak 310 verilmiştir.

Kitabın arka kapağında Mehmet Yaşin, Vedat Başaran ve M. Sabri Koz gibi gurme ve gastronomların kitap hakkındaki düşüncelerini aktaran kısa yazılar eklenmiştir. Örneğin Mehmet Yaşin kitap hakkında; "Antakya Mutfağı, bence Türkiye'nin en değerli ve en lezzetli mutfağı. Mutfakların kardeşliği en güzel bu mutfakta simgeleniyor. Bu kitap, hem seçilen yemekleri, hem doğru tarifleri, hem küçük bilgileri hem de güzel fotoğrafları ile Antakya mutfağını belgeleyen kıymetli bir eser olmuş. Emek veren herkesin eline sağlık" diyor.
(Tanıtım Bülteninden)

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2020 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı