Yayınevi: Oğlak
Yayın tarihi: 04/2018
ISBN: 9789753299411
Türkçe | 480 Sayfa |
Tür: Yemek Kültürü
Ayaküstü İzmir’de bu zarif liman kentinin kültürünün simgesi hâline gelmiş sokak lezzetlerini ustalarından okumanın yanı sıra tahta kasalı manav arabalarını, İzmir kâri şerbet güğümlerini, söğüşçü camekânlarını keşfedecek, bir şehrin ayaküstü mutfağını âdeta okurken tadacaksınız.
Bu kitap, gastronomi yazınımızın en ihmal edilmiş yanına; ayaküstü mutfağımıza eğiliyor. Yemek kitaplarımızda hemen hemen hiç yer bulamamış bir mutfak alanına…
Ayaküstü İzmir bilgi kirliliğini ve şehir efsanelerini ayıklamayı hedefleyen, yüzeysel yaklaşımların uzağında bilimsel bir çalışma, bir kaynak kitap. Yalnızca İzmir mutfağıyla sınırlı kalmıyor, yüzlerce yıllık geçmişe sahip börekten, döner kebaba, şerbetten kokorece dek geleneksel mutfağımızın gözde örneklerine yeni yaklaşımlarla eğiliyor.
Öte yandan zengin bir ayaküstü mutfak kültürüne sahip İzmir’in tarihini sokaklardan ve ayaküstü mutfağı üzerinden okumayı deniyor. Aynı zamanda kentin yeme içme kültürünü, yalnızca günümüzde devam ettirilen değil, unutulmuş sokak ve fırın lezzetleri üzerinden de ele alıyor. Kentin mutfağına başta Yahudi-Sefarad ve Rum gibi unsurlarına Rumeli ve Girit göçlerinin etkilerini inceliyor.
Silver Spoon : Recipes For Babies
Silver Spoon Kitchen
202,37 TL
Site Fiyatı: 202,37 TL
İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü
Sula Bozis
32,00 TL
Site Fiyatı: 25,60 TL
Turşu : Turşuluk Sebzelerin Yetiştiriciliği Turşu Çeşitleri ve Yöresel Tarifler
İbrahim Yokaş
30,00 TL
Site Fiyatı: 24,00 TL
Giresun İli Gastronomi Değerleri ve Gastronomi Turizmi
Hakan Akyurt
75,00 TL
Site Fiyatı: 66,75 TL
Lezzet Fetihleri : Üç Büyük Baharat Kentinin Yükselişi ve Çöküşü
Michael Krondl
45,00 TL
Site Fiyatı: 36,00 TL
A’dan Z’ye Peynir Teknolojisi : 2 Cilt Takım
Mustafa Üçüncü
300,00 TL
Site Fiyatı: 300,00 TL
Lezzetin Fizyolojisi ya da Yüce Mutfak Üzerine Düşünceler
Jean Anthelme Brillat Savarin
60,00 TL
Site Fiyatı: 48,00 TL
İstanbul Kokulu Mutfaklar 2 : Bir Masalmış Geçen Yıllar
Meri Çevik Simyonidis
40,00 TL
Site Fiyatı: 40,00 TL
Unutulmuş Tatlılar
Rita Monastero
60,00 TL
Site Fiyatı: 48,00 TL
Kent ve Mekan Bağlamında Mengen Aşçılık Geleneği
Tanju Tatlı
15,00 TL
Site Fiyatı: 11,10 TL
Tuz Yağ Asit Isı : İyi Yemek Pişirmenin İncelikleri : Ciltli
Samin Nosrat
120,00 TL
Site Fiyatı: 108,00 TL
İstanbul Kokulu Mutfaklar 2 : Bir Masalmış Geçen Yıllar
Meri Çevik Simyonidis
40,00 TL
Site Fiyatı: 40,00 TL
Unutulmuş Tatlılar
Rita Monastero
60,00 TL
Site Fiyatı: 48,00 TL
Sofranız Şen Olsun
Takuhi Tovmasyan
45,00 TL
Site Fiyatı: 33,75 TL
Unutulmuş Ekmekler : Eski Tatların Peşinde Adım Adım İtalya
Rita Monastero
50,00 TL
Site Fiyatı: 40,00 TL
Deniz Gürsoy'un Gastronomi Tarihi
Deniz Gürsoy
50,00 TL
Site Fiyatı: 40,00 TL
Lezzetin Fizyolojisi ya da Yüce Mutfak Üzerine Düşünceler
Jean Anthelme Brillat Savarin
60,00 TL
Site Fiyatı: 48,00 TL
Kitab-ı Mekulat : Bilinmeyen Bir Osmanlı Yemek Kitabı
Güney Kut
35,00 TL
Site Fiyatı: 28,00 TL
İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü
Sula Bozis
32,00 TL
Site Fiyatı: 25,60 TL
Amida’nın Sofrası : Yemekli Diyarbakır Tarihi
Silva Özyerli
60,00 TL
Site Fiyatı: 45,00 TL
İstanbul'un Eski İkramları
Sennur Sezer
35,00 TL
Site Fiyatı: 28,00 TL
Sohbetin Bahanesi Kahve
Deniz Gürsoy
38,00 TL
Site Fiyatı: 30,40 TL
Sunset Grill & Bar Cookbook : Ciltli
Kolektif
250,00 TL
Site Fiyatı: 187,50 TL
Damağımdaki Tat : 1900'lerden Günümüze Selanik'ten İzmir'e
Siren Tahtakıran
45,00 TL
Site Fiyatı: 36,00 TL
Lezzet Fetihleri : Üç Büyük Baharat Kentinin Yükselişi ve Çöküşü
Michael Krondl
45,00 TL
Site Fiyatı: 36,00 TL
A’dan Z’ye Peynir Teknolojisi : 2 Cilt Takım
Mustafa Üçüncü
300,00 TL
Site Fiyatı: 300,00 TL
Şark Şekerciliği
Friedrich Unger
18,00 TL
Site Fiyatı: 14,40 TL
Et ve Et Ürünleri Analizleri
Semra Kayaardı
30,00 TL
Site Fiyatı: 30,00 TL
Rakı Felsefesine Giriş
Feridun Nadir
25,00 TL
Site Fiyatı: 18,75 TL
Gülbeşeker : Türk Tatlıları Tarihi
Priscilla Mary Işın
48,00 TL
Site Fiyatı: 38,40 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit