Yayınevi: Cinius
Yayın tarihi: 10/2010
ISBN: 9786051271163
Türkçe | 224 Sayfa |
Tür: Yemek Kültürü
“Bir doktor niye lokantalarla ilgili kitap yazar?” diye bir soru aklınıza gelebilir. Bana göre çağdaş bir insanın mutlaka bir hobisi olması gerekir. Çünkü hobiler insanların sosyal ve ruhsal yönden sağlıklı olmasını sağlar. Benim hobim ise lokantalar. Lokantaya gitmeyi çocukluğumdan beri çok severim. Tezgahtaki yemekleri, fırındaki pideleri, ızgaraları ilgiyle izlerdim. En çokta garsonun tepemize dikilip yemek çeşitlerini saymasına bayılırdım.
Ne iş yapıyor olursa olsun pek çok insanın bir lokanta açma hayali vardır. Bir kısmı bunu gerçekleştirir. Bunların bir kısmı başarılı olur, bir kısmı da olamaz. Ben hep bunun nedenini merak ederdim. Bu yüzden, tarihi diye nitelendirebileceğimiz, uzun süredir var olan lokantaları incelemek ve nasıl bu kadar yıl ayakta kaldıklarını öğrenmek istedim. Kendileriyle yaptığım görüşmeler sırasında öğrendiğim hikayelerini kitap haline getirdim. Umarım bu kitapta anlattığım hikayeler, dinlerken ve yazarken bana verdiği keyfi okurken de size verir. Yine umarım ki bu başarılı insanların hikayelerinden biri, lokantacı olmak isteyen birilerine yol gösterici olur.
Benim Lokantalarım
Artun Ünsal
İstanbul'da Kırk Yıllık Lezzet Durağı - Forty Years Old Taste Havens in İstanbul
Sevim Gökyıldız
İstanbul'un Esnaf Lokantaları : Türkçe - İngilizce
Sevim Gökyıldız
İstanbul Meyhaneleri ve Balık Lokantaları
Tan Morgül
Bizanslı Yemekler
Sema Temizkan
Site Fiyatı: 160,00 TL
Aşçıbaşı Diyor Ki
Aylin Koç Giannopoulos
Site Fiyatı: 22,50 TL
Antik Çağ Mutfak Kültürü
Ali Güveloğlu
Site Fiyatı: 75,00 TL
Kadim Sinop Yemekleri
Rüveyde Yetkin
Site Fiyatı: 26,25 TL
İncili Gastronomi Rehberi : 2022
Kolektif
Site Fiyatı: 73,26 TL
Zeytin Yaprakları : Yunani Tıbbı Doğal Tedavi ve Hücresel Beslenme
Athanasia İfianassa Karabatsou
Site Fiyatı: 109,85 TL
Ağız Tadı : Türklerde Yemek Kültürü - Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları IV
Günay Kut
Site Fiyatı: 68,00 TL
Sofranız Şen Olsun
Takuhi Tovmasyan
Site Fiyatı: 56,25 TL
Amida’nın Sofrası : Yemekli Diyarbakır Tarihi
Silva Özyerli
Site Fiyatı: 63,75 TL
İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü
Sula Bozis
Site Fiyatı: 38,40 TL
Mutfaktaki Yaban : Anadolu’nun Yenen Otları
Tijen İnaltong
Site Fiyatı: 68,00 TL
Nadide Bir Goncadır Enginar
Artun Ünsal
Site Fiyatı: 56,10 TL
İncili Gastronomi Rehberi : 2022
Kolektif
Site Fiyatı: 73,26 TL
Zeytin Kitabı : Zeytinden Zeytinyağına
Mahmut Boynudelik
Site Fiyatı: 44,00 TL
Mutfak Sırları : Aşçılık Dünyasından Mahrem Maceralar
Anthony Bourdain
Site Fiyatı: 42,92 TL
81 İl 81 Ünlü 81 Yemek
Bilge Ekinci
Site Fiyatı: 78,40 TL
100 Ünlü 100 Yemek
Bilge Ekinci
Site Fiyatı: 68,00 TL
Dünden Bugüne Mersin Mutfağı
Yasmina Lokmanoğlu
Site Fiyatı: 21,46 TL
Bir Lezzet Cenneti : Gurme Kent Gaziantep Mutfağı
Tahir Tekin Öztan
Site Fiyatı: 115,20 TL
Yemekle Devrialem : Küreselleşme, Kimlik, Teknoloji
N. Defne Karaosmanoğlu
Site Fiyatı: 48,00 TL
İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni : Tarifler Hikayeler Anılar
Marianna Yerasimos
Site Fiyatı: 60,00 TL
Aş Ustası : Mükemmel ve Mufassal
Zuhal Kültüral
Site Fiyatı: 22,50 TL
Gülbeşeker : Türk Tatlıları Tarihi
Priscilla Mary Işın
Site Fiyatı: 100,00 TL
Lezzet Fetihleri : Üç Büyük Baharat Kentinin Yükselişi ve Çöküşü
Michael Krondl
Site Fiyatı: 62,05 TL
Lezzetin Fizyolojisi ya da Yüce Mutfak Üzerine Düşünceler
Jean Anthelme Brillat Savarin
Site Fiyatı: 105,60 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit