Yayınevi: Kaynak
Yayın tarihi: 02/2018
ISBN: 9789753439947
Türkçe | 200 Sayfa | 16,5 x 23,5 cm
Tür: Yemek Kültürü
Temin Süresi 2 - 4 iş günü
Çinli aşçılar yabancılara yenilmez görünen birçok malzemeyi nadir lezzette yemeklere çevirecek aşçılık becerilerine sahiptir. Çinli aşçılar aynı zamanda farklı malzemeleri birleştirerek lezzetli yemekler ortaya çıkarmada ustadır. Tariflerine çeşitli baharatlar ekler, kullandıkları çeşitli malzemelerin tatlarını birbirine karıştırıp tatların birbirini zenginleştirmesini sağlarlar. Bu yemek pişirme yöntemi "dengeye ulaşmak için harmanlama"nın önemini vurgulayan Çin felsefesini yansıtır. Çinli aşçılar lezzetli tariflerini yaratmak için, eğitimleri, yerel âdetleri ve kültürel miraslarıyla oluşan sezgilerini kullanırlar. Bu, Çin'in mutfak sanatının özüdür. Geniş toprakları olan birçok ülkede olduğu gibi, Çin'de de güney ve
kuzey Çin'de tüketilen yiyecek ve içecekler arasında büyük fark vardır. Bu sebeple, Çin'e gelen yabancılar çok sayıdaki yerel Çin yemeklerine, tat çeşitliliğine hayran kalır. Bütün aşçılar "güzel renkler, kokular ve tatlar" peşindedir. Çinliler sadece yemeğin tadına değil aynı zamanda nasıl göründüğüne de dikkat ederler. Yemeğin hem tadına hem de görüntüsüne verilen önem Çinlilerin yemek kültürünün önemli bir parçasıdır. Bu yüzden Çin yemeği sadece açlığı gidermez,
aynı zamanda göz ve damak zevkine de hitap eder.
Osmanlı Mutfağı : Gelenekten Geleceğe
Aslihan Nakiboğlu
Site Fiyatı: 62,00 TL
600 Vejetaryen Tarifi
M.R.L. Sharpe
Site Fiyatı: 52,80 TL
Mutfaktaki Yaban : Anadolu’nun Yenen Otları
Tijen İnaltong
Site Fiyatı: 68,00 TL
Shaq's Family Style
Shaquille O'Neal
Site Fiyatı: 428,56 TL
Bizanslı Yemekler
Sema Temizkan
Site Fiyatı: 160,00 TL
Aşçıbaşı Diyor Ki
Aylin Koç Giannopoulos
Site Fiyatı: 22,50 TL
Antik Çağ Mutfak Kültürü
Ali Güveloğlu
Site Fiyatı: 75,00 TL
Kadim Sinop Yemekleri
Rüveyde Yetkin
Site Fiyatı: 26,25 TL
İncili Gastronomi Rehberi : 2022
Kolektif
Site Fiyatı: 89,10 TL
Zeytin Yaprakları : Yunani Tıbbı Doğal Tedavi ve Hücresel Beslenme
Athanasia İfianassa Karabatsou
Site Fiyatı: 125,06 TL
Ağız Tadı : Türklerde Yemek Kültürü - Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları IV
Günay Kut
Site Fiyatı: 68,00 TL
Sofranız Şen Olsun
Takuhi Tovmasyan
Site Fiyatı: 56,25 TL
İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü
Sula Bozis
Site Fiyatı: 38,40 TL
Mutfaktaki Yaban : Anadolu’nun Yenen Otları
Tijen İnaltong
Site Fiyatı: 68,00 TL
Nadide Bir Goncadır Enginar
Artun Ünsal
Site Fiyatı: 56,10 TL
İncili Gastronomi Rehberi : 2022
Kolektif
Site Fiyatı: 89,10 TL
Amida’nın Sofrası : Yemekli Diyarbakır Tarihi
Silva Özyerli
Site Fiyatı: 63,75 TL
Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü
Marianna Yerasimos
Site Fiyatı: 38,40 TL
İstanbul'un Eski İkramları
Sennur Sezer
Site Fiyatı: 60,80 TL
Zeytin Kitabı : Zeytinden Zeytinyağına
Mahmut Boynudelik
Site Fiyatı: 44,00 TL
Mutfak Sırları : Aşçılık Dünyasından Mahrem Maceralar
Anthony Bourdain
Site Fiyatı: 42,92 TL
81 İl 81 Ünlü 81 Yemek
Bilge Ekinci
Site Fiyatı: 78,40 TL
100 Ünlü 100 Yemek
Bilge Ekinci
Site Fiyatı: 68,00 TL
Bir O Yaka Bir Bu Yaka
Maria Ekmekçioğlu
Site Fiyatı: 109,60 TL
Dünden Bugüne Mersin Mutfağı
Yasmina Lokmanoğlu
Site Fiyatı: 21,46 TL
Bir Lezzet Cenneti : Gurme Kent Gaziantep Mutfağı
Tahir Tekin Öztan
Site Fiyatı: 115,20 TL
Yemekle Devrialem : Küreselleşme, Kimlik, Teknoloji
N. Defne Karaosmanoğlu
Site Fiyatı: 48,00 TL
İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni : Tarifler Hikayeler Anılar
Marianna Yerasimos
Site Fiyatı: 60,00 TL
Aş Ustası : Mükemmel ve Mufassal
Zuhal Kültüral
Site Fiyatı: 22,50 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit