%0
Gıda Hijyeni : Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler - Tayfur, Muhittin

Gıda Hijyeni : Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler

Muhittin Tayfur

Yayınevi: Hatiboğlu

Yayın tarihi: 06/2009

ISBN: 9786056064302

Türkçe | 337 Sayfa | 16 x 24 cm.

Tür: Tıp

  • 25,00 TL

Dünya genelinde gıda enfeksiyonları ve gıda zehirlenmelerinin artış eğiliminde olduğu görülmektedir. Gıda enfeksiyonları ve gıda zehirlenmeleri bakteriyel, küfler, viral, parazitik patojenlerle ilgilidir. Bu etkenlerin bir kısmı son yıllarda gelişen teknoloji ve laboratuar tayin yöntemlerine bağlı olarak özellikleri belirlenmekte ve bazıları iyi bilinmektedirler. Bunun sonucunda son yıllarda Campylobacter, Salmonella, Esherichia coli 0157:H7 ve bazı viruslar önem kazanmış ve özel bir dikkat çekmişlerdir. Su ürünleri, taze ürünler, tüketime hazır gıdalar özellikle mikrobiyal bulaşmalara duyarlıdırlar.

Taşıma koşullarının uygun olmaması bazı mikroorganizmalar ile parazitlerin meyve ve sebze gibi taze ürünlerde canlı kalmalarına olanak sağlamaktadır. Parazitik enfeksiyonların artışında pek çok etkenin payı bulunmaktadır. Parazitlerin gelişmekte olan ülkelerde endemik sorun oluşturdukları sürekli rapor edilmektedirler. Doğaları nedeni ile taze ürünler ve tüketime hazır gıdalar sıklıkla pişirilmeden tüketildikleri için hastalıkların oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Buna karşın pişirme ile güvenlik sağlanmaktadır.

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2019 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı