%20
Mutfaktaki Yaban : Anadolu’nun Yenen Otları - İnaltong, Tijen

Mutfaktaki Yaban : Anadolu’nun Yenen Otları

Tijen İnaltong

Yayınevi: Yapı Kredi

Yayın tarihi: 02/2022

ISBN: 9789750852534

Türkçe | 312 Sayfa | 16,5 x 24 cm

Tür: Yemek Kültürü

  • 68,00 TL

Doğa bize mevsimine, yerine göre farklı güzellikler sunar. Biberiye ve defne yıl boyu yeşil kalırken semizotu sadece yaz aylarında çıkar, ısırgan yazı değil kışı sever, su teresi, su kazayağı gibi
otlar sulak yerlerde yetişmek ister, ebegümeci, labada, kuşyüreği,
kuş ekmeği hemen her yerde yetişir, özel ilgi beklemez. Kekik,
adaçayı, nane, tarhun, fesleğen, kişniş, maydanoz, dereotu, roka,
tere tohumunu ekip gerektiği gibi suladığınızda, yıllarca yemeklerinize, salatalarınıza renk ve sağlık katar. Üstelik hepsinin seyretmeye doyulmayan, irili ufaklı, allı morlu, sarılı pembeli zarif
çiçekleri vardır.
Mutfaktaki Yaban’da her otun ayrıntılı tanıtımından, nasıl yetiştirilebileceği ve kullanılabileceği konusunda ipuçları veren
metinlerden önce hikâyelerini okuyacaksınız. Bu hikâyeler, etrafımızda gördüğümüz, çoğu zaman farkına bile varmadığımız
otların, yetiştirdiğimiz veya doğadan topladığımız aromatik bitkilerin hayatımızda nasıl bir önem taşıdığını anlatıyor. Otlar
yalnızca çevremizi güzelleştiren, bahçemizi dolduran, soframıza gelen, demliğimize veya ecza dolabımıza giren bitkiler değil,
yaşamımızın vazgeçilmez iğne oyaları, sanat eserleri, destanları,
öyküleri, şiirleri aynı zamanda.

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2022 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı