Yayınevi: İletişim
Yayın tarihi: 08/2021
ISBN: 9789750531620
Çevirmen : Barış Baysal
Türkçe | 192 Sayfa | 16 x 23 cm
Tür: Türk Mutfağı
Temin Süresi 1 - 2 iş günü
İslâm’ın ilk günlerinde Araplar neler yiyorlardı? Arap mutfağı Perslerden, Bizans’tan, Romalılardan, Çin’den, Hindistan’dan, Türklerden, irili ufaklı onlarca medeniyetten, toplumdan nasıl ve hangi boyutlarda etkilendi?
Zengin Abbasi mutfak geleneğinden değişip dönüşerek de olsa günümüze kadar uzanan, Avrupa mutfağını da etkileyen özellikler neler olabilir? Elimize yazılı olarak ulaşan binlerce Ortaçağ tarifinin akıbeti nedir?...
Lilia Zaouali bunlar gibi soruların peşine düşerek sadece yemek tariflerinden oluşan bir kitap sunmakla kalmıyor, kapsayıcı bir tarih anlatısıyla dönemin yemek kültürü üzerine esaslı bir bilgi kaynağı da oluşturuyor. Kuzey Afrika’dan Bereketli Hilal’e ve ötelere uzanan geniş bir coğrafyada kullanılan mutfak eşyalarına, baharatlara değinen; gelenek ve göreneklerin sofra üzerindeki etkisini ele alan; gerek saraylardaki gerek evlerdeki yemek
alışkanlıklarına göz atan; kültürler arasındaki yoğun etkileşimi sergileyen Zaouali ufuk açıcı ve zenginleştirici bir eser ortaya koyuyor. Ortaçağ’da İslâm Mutfağı, karmaşık pişirme teknikleri ve geniş yemek yelpazesiyle dönemin Avrupa mutfağına göre katbekat gelişmiş Ortaçağ Arap mutfağını daha yakından tanımak, hatta belki sofralarımıza misafir etmek için eşsiz bir kaynak.
“İslâm dünyası, dünyanın en zengin Ortaçağ yemek literatürüne sahiptir. 1400 öncesi Arapça yemek kitaplarının sayısı, bu ciltlerin geniş hacminden de anlaşılacağı üzere, dünyanın tüm diğer dillerindeki yemek kitaplarının toplamından fazladır.”
CHARLES PERRY
Mevsiminde Yemek : Ciltli
Aydan Üstkanat
Site Fiyatı: 163,40 TL
Gürkan Şef’in Ünlü Burgerleri
Gürkan Topçu
Site Fiyatı: 80,75 TL
Pişir Pişirebildiğin Kadar : Ciltli
Gökçen Adar
Site Fiyatı: 200,00 TL
Alafranga Pastacılık : Ev Hanımlarına Mahsus
Rabiha Rifat
Site Fiyatı: 36,55 TL
Erken Dönem İslam Mutfak Sanatı ve Kültürü : Ciltli
M. Ömür Akkor
Site Fiyatı: 272,00 TL
Davet Sofraları : Evde Verilecek Yemek Davetleri İçin Tarifler ve Püf Noktaları
Zeynep Köksal Yaykıran
Site Fiyatı: 167,40 TL
Telezzüz : Ciltli
Burak Aziz Sürük
Site Fiyatı: 144,00 TL
Zeytinyağı : Derin Köklerin Meyvesi : Ciltli
Jale Balcı
Site Fiyatı: 232,00 TL
Balıkesir Gastronomi Atlası
Ömür Akkor
Site Fiyatı: 152,00 TL
Osmanlı Meyveli Et Yemekleri
Kolektif
Site Fiyatı: 75,48 TL
Anadolu : Türk Mutfağında Bir Macera
Somer Sivrioğlu
Site Fiyatı: 180,00 TL
Süt Uyuyunca : Türkiye Peynirleri
Artun Ünsal
Site Fiyatı: 36,00 TL
Fırın Yemekleri
Leman Cılızoğlu Eryılmaz
Site Fiyatı: 56,00 TL
Telezzüz : Ciltli
Burak Aziz Sürük
Site Fiyatı: 144,00 TL
Zeytinyağı : Derin Köklerin Meyvesi : Ciltli
Jale Balcı
Site Fiyatı: 232,00 TL
Ölmez Ağacın Peşinde : Türkiye'de Zeytin ve Zeytinyağı
Artun Ünsal
Site Fiyatı: 46,80 TL
Balıkesir Gastronomi Atlası
Ömür Akkor
Site Fiyatı: 152,00 TL
Osmanlı Meyveli Et Yemekleri
Kolektif
Site Fiyatı: 75,48 TL
Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri : Ciltli
Merin Sever
Site Fiyatı: 240,00 TL
Pişir Pişirebildiğin Kadar : Ciltli
Gökçen Adar
Site Fiyatı: 200,00 TL
Alafranga Pastacılık : Ev Hanımlarına Mahsus
Rabiha Rifat
Site Fiyatı: 36,55 TL
Çilingir Sofrasında Rakı Mezeleri : Hepsi Denenmiş 304 Meze Tarifi
Deniz Gürsoy
Site Fiyatı: 86,40 TL
Alaturka Alafranga Tatlı-Pasta Öğretimi 2. Cilt
Ekrem Muhittin Yeğen
Site Fiyatı: 70,40 TL
Hikayeleriyle Türk Mutfağı
Sibel Özilgen
Site Fiyatı: 40,50 TL
Bereketli İmparatorluk : Osmanlı Mutfağı Tarihi
Priscilla Mary Işın
Site Fiyatı: 34,56 TL
Turşu : Ata Usulü 60 Geleneksel Tarif
Sema Temizkan
Site Fiyatı: 21,60 TL
Kulaktan Dolma Tarifler
Şemsa Denizsel
Site Fiyatı: 228,00 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit