Yayınevi: Yapı Kredi
Yayın tarihi: 03/2020
ISBN: 9789750847042
Çevirmen : Priscilla Mary Işın Merete Çakmak
Türkçe | 152 Sayfa | 13,5 x 21 cm
Tür: Yemek Kültürü
Dünya yemek kültürü tarihinde kendine özgü bir yeri olan Osmanlı mutfağı hakkında Osmanlı devrinde Türkçe yazılmış kapsamlı kitapların adedi hayli azdır. Bu mutfağın ana dallarından biri olan şekercilik hakkındaki bilgilerimiz ise ancak sınırlı sayıdaki kaynakta dağınık olarak yer almaktadır.
Yunanistan’ın ilk kralı I. Otto’nun şekercibaşısı olan Friedrich Unger tarafından 1838 yılında yayımlanan Şark Şekerciliği, Osmanlı şekerciliği için eşsiz bir kaynaktır. 1835 yılında İstanbul’u ziyaret eden Unger, şehirdeki helvacı ve şekercilerin çalışmalarını inceleyerek tariflerini derlemiştir. Kitabın profesyonel bir
şekerci tarafından kaleme alınmış olması ve bu sanatın en canlı olduğu devirde icracılarının çalışma mekânlarından edinilen bilgilere dayanması, değerini daha da artırıyor.
1838 yılında Almanca olarak yayımlanan kitap toplam 97 şekerleme ve tatlı tarifini içermektedir. Aralarında tarçınlı peynir şekeri, çağla reçeli, arşın helvası, mühürlü akide şekeri gibi başka hiçbir kaynakta tarifi bulunmayanlar var.
Türk tatlılarını konu alan ve Kasım 2009’da “Dünya Kitap Dergisi Altın Sayfa Ödülü”nü kazanan Gülbeşeker’in yazarı Priscilla Mary Işın ve Merete Çakmak tarafından ilk önce 2003 yılında A King’s Confectioner in the Orient başlığıyla İngilizce çevirisi yayımlanan bu eser, şimdi açıklayıcı dipnotlar ve çeşitli Türkçe
kaynaklardan derlenen tariflerle zenginleştirilmiş olarak Türk okurlarıyla buluşuyor.
Osmanlı Mutfağı : Gelenekten Geleceğe
Aslihan Nakiboğlu
Site Fiyatı: 62,00 TL
600 Vejetaryen Tarifi
M.R.L. Sharpe
Site Fiyatı: 52,80 TL
Mutfaktaki Yaban : Anadolu’nun Yenen Otları
Tijen İnaltong
Site Fiyatı: 68,00 TL
Shaq's Family Style
Shaquille O'Neal
Site Fiyatı: 430,49 TL
Bizanslı Yemekler
Sema Temizkan
Site Fiyatı: 160,00 TL
Aşçıbaşı Diyor Ki
Aylin Koç Giannopoulos
Site Fiyatı: 22,50 TL
Antik Çağ Mutfak Kültürü
Ali Güveloğlu
Site Fiyatı: 75,00 TL
Kadim Sinop Yemekleri
Rüveyde Yetkin
Site Fiyatı: 26,25 TL
İncili Gastronomi Rehberi : 2022
Kolektif
Site Fiyatı: 73,26 TL
Zeytin Yaprakları : Yunani Tıbbı Doğal Tedavi ve Hücresel Beslenme
Athanasia İfianassa Karabatsou
Site Fiyatı: 109,85 TL
Ağız Tadı : Türklerde Yemek Kültürü - Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları IV
Günay Kut
Site Fiyatı: 68,00 TL
Sofranız Şen Olsun
Takuhi Tovmasyan
Site Fiyatı: 56,25 TL
Amida’nın Sofrası : Yemekli Diyarbakır Tarihi
Silva Özyerli
Site Fiyatı: 63,75 TL
İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü
Sula Bozis
Site Fiyatı: 38,40 TL
Mutfaktaki Yaban : Anadolu’nun Yenen Otları
Tijen İnaltong
Site Fiyatı: 68,00 TL
Nadide Bir Goncadır Enginar
Artun Ünsal
Site Fiyatı: 56,10 TL
İncili Gastronomi Rehberi : 2022
Kolektif
Site Fiyatı: 73,26 TL
Zeytin Kitabı : Zeytinden Zeytinyağına
Mahmut Boynudelik
Site Fiyatı: 44,00 TL
Mutfak Sırları : Aşçılık Dünyasından Mahrem Maceralar
Anthony Bourdain
Site Fiyatı: 42,92 TL
81 İl 81 Ünlü 81 Yemek
Bilge Ekinci
Site Fiyatı: 78,40 TL
100 Ünlü 100 Yemek
Bilge Ekinci
Site Fiyatı: 68,00 TL
Dünden Bugüne Mersin Mutfağı
Yasmina Lokmanoğlu
Site Fiyatı: 21,46 TL
Bir Lezzet Cenneti : Gurme Kent Gaziantep Mutfağı
Tahir Tekin Öztan
Site Fiyatı: 115,20 TL
Yemekle Devrialem : Küreselleşme, Kimlik, Teknoloji
N. Defne Karaosmanoğlu
Site Fiyatı: 48,00 TL
İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni : Tarifler Hikayeler Anılar
Marianna Yerasimos
Site Fiyatı: 60,00 TL
Aş Ustası : Mükemmel ve Mufassal
Zuhal Kültüral
Site Fiyatı: 22,50 TL
Gülbeşeker : Türk Tatlıları Tarihi
Priscilla Mary Işın
Site Fiyatı: 100,00 TL
Lezzet Fetihleri : Üç Büyük Baharat Kentinin Yükselişi ve Çöküşü
Michael Krondl
Site Fiyatı: 62,05 TL
Lezzetin Fizyolojisi ya da Yüce Mutfak Üzerine Düşünceler
Jean Anthelme Brillat Savarin
Site Fiyatı: 105,60 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit