%25
Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz  - Gürsoy, Deniz

Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz

Deniz Gürsoy

Yayınevi: Oğlak

Yayın tarihi: 12/2004

ISBN: 9799753295009

Türkçe | 193 Sayfa | Büyük boy  | 

Tür: Yemek Kültürü

  • 45,00 TL
  • 60,00 TL

Bu çalışmaya, yaşadığımız coğrafyadaki yemek kültürünün zaman içerisinde nasıl bir evrim geçirdiğini araştırmak amacıyla başladım.

Araştırmamda, bu ülkede doğan, yaşayan ve burada ölecek bir kişi olarak hiçbir etnik önyargı içinde olmamayı temel ilke olarak aldım. Çünkü, aslında ben kendimi bir Türk, etnik olarak ise biraz Orta Asyalı, biraz Hititli, biraz Karyalı, biraz da Galat hissetmekteyim.

Öncelikle, yemeğin temel girdisi olan gıda maddelerini takibe aldım. Bu bölgede uzun süre portakal, limon ve mandalina yetiştirilmediğini, bunları Araplar'ın Uzakdoğu'dan getirdiklerini, domatesin Peru'dan, patlıcanın ve çayın Hindistan'dan, patatesin, mısırın, sivri ve dolmalık biberin Amerika kıtasından, pirincin Uzakdoğu'dan, şeftalinin Çin dağlarından getirilmiş olduklarını öğrendim.

Sonra yaşadığımız coğrafyaya bizlerden evvel konuk olmuş tarih öncesi toplulukların ve kavimlerin yemek hikâyelerini inceledim. Daha sonra çevre etkenlerini araştırdım: Komşu uygarlıklardan Sümer, Mısır, Antik Yunan gibi. Fazla öteye gitmedim. Yemek tarihi götürse de...

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2019 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı