Tavuk : Beyaz Etli Çok Lezzetli 100 Tarif - Erke, Ebru

Tavuk : Beyaz Etli Çok Lezzetli 100 Tarif

Ebru Erke

Yayınevi: Hayykitap

Yayın tarihi: 11/2009

ISBN: 9789759059989

Türkçe | 120 Sayfa |

Tür: Türk Mutfağı

Tavuk eti mutfağımızdaki en uyumlu malzemelerden biri.

Ekşili bir çorbaya da yakışır, tavukgöğsü muhallebiye de. Pilavlara, böreklere tat verir. Bozkırlarımızda acılı salçalı arabası çorbası pişirilir. Köylerimizde suyuna tirit yapılır. En ağır misafire iç pilavlı dolması hazırlanır. Bizden başka memleketlerde de çok sevilir. Ruslar kievski yapar; Avusturyalılar şnitzel. Hindistan ve Pakistan'da köriyle pişirilir; Fransa'da kremayla...

Kendisi de çalışan bir anne olan Ebru Erke, Türk ve dünya mutfaklarında kısa bir yolculuğa çıkarak kısa zamanda hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli tarifleri derledi.

İşte bu "beyaz" yolculuğun lezzet durakları:
• Çorbalar, ızgaralar, fırın yemekleri, pilavlar, hamur işleri, salatalar.
• Tavuklu tatlımız ve belki de dünyanın tek tatlısı "tavukgöğsü".
• Adım adım, tane tane anlatılmış hazırlık aşamaları.
• Tariflerin yanına yakışacak yemekler, püf noktaları.
• Tavuk pişirirken bilmeniz gereken her şey... Tanıtım Yazısı'ndan

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2019 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı