Yayınevi: İstanbul Gelişim Üniversitesi
Yayın tarihi: 09/2022
ISBN: 9786054827978
Yazar : Erkan Kıyıcıoğlu İbrahim Levent Demirçakmak
Türkçe | 375 Sayfa |
Tür: Yemek Kültürü
Kadim Anadolu toprakları, yüzyıllardır farklı kültürlerin, dinlerin ve dillerin yaşadığı bir coğrafya olarak varlığını sürdürmüştür. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu topraklar birçok mirası da hayatta tutmaktadır. Bu miraslardan birisi de mutfak kültürüdür.
Somut olmayan kültürel miraslar arasında önemli bir yer teşkil eden mutfak kültürü, insanların zamanla ortaya çıkardıkları beslenme alışkanlıkları, sofra adabı, yöresel ürünleri ve gelenekleri gibi çeşitli unsurları içeren bir hazinedir. Bu hazine, nesiller boyunca varlığını korumalı ve yaşatılmalıdır. Bunun için bu mirasın öğretilmesi, uygulanması ve ortaya eserler konularak kalıcı hale getirilmesi önem taşımaktadır.
“Söz uçar, yazı kalır” düsturundan yola çıkarak yazılan bu eserde, Türk mutfağında çeşitli kültürlerin iz bıraktığı yöresel lezzetleri tanıyacak ve uygulama detaylarını öğreneceksiniz. Çok geniş bir yelpazeye sahip olan Türk mutfağında yer edinmiş tüm yemekler ancak bir külliyat ile bir araya getirilebileceği için bu kitapta daha ziyade öne çıkan lezzetler ele alınmıştır.
Alana katkı sağlamasını dilediğimiz kitabın yazım ve yayım aşamasında emeği geçen; Öztiryakiler A.Ş.’ye, Ekol Food A.Ş. Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Önder BİLEN’e, Dr. Öğr. Üyesi Merve BAYRAM’a, Arş. Gör. Gizem HÜLAĞA KADEROĞLU’na, Arş. Gör. Muzaffer ÇAKMAK’a, Arş. Gör. Oğuzhan KÖKLÜ’ye, Arş. Gör. Onur AKGÜL’e, Eğitmen Şef Murat Mutlu TOKAY’a, Kemal ŞAHANLIK’a ve Sn. Ahmet Şenol ARMAĞAN’a katkıları için teşekkür ederim.
Doç. Dr. Serdar EGELİ
İstanbul, 2022
Dünyanın En Eski Mutfağı
Jean Bottero
Site Fiyatı: 48,00 TL
Teorik ve Pratik Yaklaşımlar 1 : Temel Mutfak Ürünlerinde
Adem Arman
Site Fiyatı: 230,00 TL
Sen Mutluluğun Turşusunu Kurabilir Misin? : Bir Yemek Müzikali
Rıza Sönmez
Site Fiyatı: 382,50 TL
Apicius’un İzinde : Antik Roma’da Bir Gurme : Çeviri Yorum ve Uygulamalarla : Ciltli
Ali Güveloğlu
Site Fiyatı: 607,50 TL
Sofranın Sergüzeşti : Türkiye'de ve Dünya'da Yeme - İçme Kültürü
Tülin Ural
Site Fiyatı: 96,00 TL
Gastronominin Disiplinlerarası Yolculuğu
Yusuf Yıldırım
Site Fiyatı: 117,00 TL
Fermentation : History Uses and Recipes
Mathilde Fenestraz
Site Fiyatı: 915,62 TL
İncili Gastronomi Rehberi
Kolektif
Site Fiyatı: 333,00 TL
Ten Tomatoes That Changed the World
William Alexander
Site Fiyatı: 548,95 TL
Nörogastronomi : Beyin Lezzet Algısını Nasıl Oluşturur ve Bu Neden Önemlidir?
Gordon M. Shepherd
Site Fiyatı: 211,65 TL
Prinkipo Mezeleri
Fıstık Ahmet Tanrıverdi
Site Fiyatı: 114,75 TL
Salt, Fat, Acid, Heat : The Four Elements of Good Cooking
Samin Nosrat
Site Fiyatı: 1281,87 TL
Adab-ı Taam : Osmanlıca Adab-ı Muaşeret Kitaplarında Sofra ve Yemek
Emin Nedret İşli
Site Fiyatı: 140,25 TL
Osmanlı Mutfağı : Gelenekten Geleceğe
Aslihan Nakiboğlu
Site Fiyatı: 100,00 TL
Öküzgözü & Boğazkere : Anadolu’dan Geleceğe Miras
Kolektif
Site Fiyatı: 54,76 TL
Tarifse Yaz Deftere! : Tarif Kitabı ve Defteri : Ciltli
Süleyman Dilsiz
Site Fiyatı: 239,20 TL
Sofranın Sergüzeşti : Türkiye'de ve Dünya'da Yeme - İçme Kültürü
Tülin Ural
Site Fiyatı: 96,00 TL
Gastronominin Disiplinlerarası Yolculuğu
Yusuf Yıldırım
Site Fiyatı: 117,00 TL
Nörogastronomi : Beyin Lezzet Algısını Nasıl Oluşturur ve Bu Neden Önemlidir?
Gordon M. Shepherd
Site Fiyatı: 211,65 TL
Mutfaktaki Tarifbaz
Julian Barnes
Site Fiyatı: 60,00 TL
Amida’nın Sofrası : Yemekli Diyarbakır Tarihi
Silva Özyerli
Site Fiyatı: 187,50 TL
Marcus Gavius Apicius'un Mutfak Kültürü Hakkındaki 10 Kitabı
Marcus Gavius Apicius
Site Fiyatı: 136,00 TL
Dünyanın En Eski Mutfağı
Jean Bottero
Site Fiyatı: 48,00 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit