Yayınevi: Aras
Yayın tarihi: 11/2018
ISBN: 9786052100332
Türkçe | 144 Sayfa | 16 x 24 cm
Tür: Türk Mutfağı
Bir yayıncı ve aşçı olan Ohan Aşçıyan’ın 1907’de İstanbul’da Ermenice harflerle Türkçe olarak kaleme aldığı Yeni Yemek Kitabı alanında dönemin en popüler kitaplarından biriydi. “Alaturka ve Alafranga” alt başlığıyla yayımlanan çalışmada çorbalardan pilavlara, kızartmalardan buğulamalara, tatlılardan peltelere onlarca yemek, son derece pratik tariflerle aktarılıyor. Aşçıyan’ın kullandığı malzemeler, yemek pişirme yöntemleri, verdiği püf noktalar yüz yıl öncesinin özgün ve yaratıcı sofra kültürünü kanıtlarken, Yeni Yemek Kitabı yemek tarihimizi belgeleyen önemli bir köşe taşına dönüşüyor. Takuhi Tovmasyan’ın Aşçıyan’ın metnine düştüğü notlarsa kitabı hem zenginleştiriyor hem de günümüze bağlıyor. Tovmasyan, bugünün okurunun kitapla kuracağı ilişkiyi kolaylaştırarak kâh tariflerdeki zorlukları basitleştirecek tüyolar veriyor, kâh bugün artık bulunamayan bir malzemenin yerine ne kullanılabileceğini açıklıyor, kâh Ohan Usta’nın tariflerinin aklına düşürdüğü bir hatıradan söz ederek kitabı evlerimizin salonuna çeviriyor. Hulusi Nusih Tütüncü’nün ferah ve canlı tasarımıyla renklenen Yeni Yemek Kitabı, herkesin kitaplığında, mutfağında olması gereken bir çalışma.
YAZAR HAKKINDA: 1857’de İstanbul’da doğdu. Asıl adı Hovhannes/Ohannes’tir. İstanbul’da, Eminönü’nde kitapçı dükkânları açtı; din, hukuk, dil, edebiyat kitapları yayımladı. 1907’de Yeni Yemek Kitabı’nı sahibi olduğu Aşçıyan Kitaphanesi’nden (Çakmakçılar Yokuşu, No: 29) yayımladı. 8 Nisan 1913’te Beyoğlu’nda hayatını kaybetti. 10 Nisan’da Şişli Ermeni Mezarlığı’na gömüldü. Mezarlık kayıtlarına göre baba adı Garabed’di ve Satenik adında bir kızı vardı.
Mevsiminde Yemek : Ciltli
Aydan Üstkanat
Site Fiyatı: 140,60 TL
Gürkan Şef’in Ünlü Burgerleri
Gürkan Topçu
Site Fiyatı: 80,75 TL
Pişir Pişirebildiğin Kadar : Ciltli
Gökçen Adar
Site Fiyatı: 200,00 TL
Alafranga Pastacılık : Ev Hanımlarına Mahsus
Rabiha Rifat
Site Fiyatı: 36,55 TL
Erken Dönem İslam Mutfak Sanatı ve Kültürü : Ciltli
M. Ömür Akkor
Site Fiyatı: 272,00 TL
Davet Sofraları : Evde Verilecek Yemek Davetleri İçin Tarifler ve Püf Noktaları
Zeynep Köksal Yaykıran
Site Fiyatı: 167,40 TL
Telezzüz : Ciltli
Burak Aziz Sürük
Site Fiyatı: 133,20 TL
Zeytinyağı : Derin Köklerin Meyvesi : Ciltli
Jale Balcı
Site Fiyatı: 214,60 TL
Balıkesir Gastronomi Atlası
Ömür Akkor
Site Fiyatı: 140,60 TL
Osmanlı Meyveli Et Yemekleri
Kolektif
Site Fiyatı: 75,48 TL
Telezzüz : Ciltli
Burak Aziz Sürük
Site Fiyatı: 133,20 TL
Zeytinyağı : Derin Köklerin Meyvesi : Ciltli
Jale Balcı
Site Fiyatı: 214,60 TL
Fırın Yemekleri
Leman Cılızoğlu Eryılmaz
Site Fiyatı: 56,00 TL
Mevsiminde Yemek : Ciltli
Aydan Üstkanat
Site Fiyatı: 140,60 TL
Süt Uyuyunca : Türkiye Peynirleri
Artun Ünsal
Site Fiyatı: 36,00 TL
Anadolu : Türk Mutfağında Bir Macera
Somer Sivrioğlu
Site Fiyatı: 180,00 TL
Ölmez Ağacın Peşinde : Türkiye'de Zeytin ve Zeytinyağı
Artun Ünsal
Site Fiyatı: 46,80 TL
Bereketli İmparatorluk : Osmanlı Mutfağı Tarihi
Priscilla Mary Işın
Site Fiyatı: 34,56 TL
Türkiye Gastronomi Atlası
Ömür Akkor
Site Fiyatı: 151,20 TL
Ortaçağ'da İslam Mutfağı : Kısa Bir Tarihçe Eşliğinde 174 Yemek Tarifi
Lilia Zaouali
Site Fiyatı: 56,10 TL
Çilingir Sofrasında Rakı Mezeleri : Hepsi Denenmiş 304 Meze Tarifi
Deniz Gürsoy
Site Fiyatı: 86,40 TL
Alaturka Alafranga Tatlı-Pasta Öğretimi 2. Cilt
Ekrem Muhittin Yeğen
Site Fiyatı: 70,40 TL
Pişir Pişirebildiğin Kadar : Ciltli
Gökçen Adar
Site Fiyatı: 200,00 TL
Alafranga Pastacılık : Ev Hanımlarına Mahsus
Rabiha Rifat
Site Fiyatı: 36,55 TL
Balıkesir Gastronomi Atlası
Ömür Akkor
Site Fiyatı: 140,60 TL
Turşu : Ata Usulü 60 Geleneksel Tarif
Sema Temizkan
Site Fiyatı: 21,60 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit