%0
Yemek ve Kültür Dergisi 63 İlkbahar 2021 - Kolektif

Yemek ve Kültür Dergisi 63 İlkbahar 2021

Kolektif

Yayınevi: Çiya

Türkçe |

Tür: Dergi

  • 31,00 TL

“Her şey bilinemiyor, hiçbir zaman da bilinemeyecek, ama öyle zamanlar olur ki bildiğimize inanabiliriz…” Çocukluk anılarının uçsuz bucaksızlığında, zeytin ağaçlarının gölgesindeki José Saramago’nun öngörüsü kuşatıyor yaşadığımız günleri. Bildiğimize inandıklarımızla yol almaya devam edeceğiz biz de, her koşulda.

Yeni yaşam biçimiyle birlikte mutfakta yaşanan sınır ihlâllerinin sanattaki tezahürlerinden eski aşçıların hal-i pür melâline, 19. yüzyıl Fransa’sında gastronomi dünyasının yaşadığı değişimden 16. yüzyıl İstanbul’undaki besin maddelerine, blanc-manger’in tatlıya dönüşüm hikâyesinden unutulmuş halk yemeklerinden yedi tarife, Fellini’nin sinema ile sofrayı buluşturduğu lezzetlerden, Ankara’daki Şükran Lokantası’na, “Yaşanmış” dizelerden taflan tadına yine yemek kültürüyle ilgili birçok konuyu bir araya getirdik bu sayıda da.

Bora Kim’in ergenliğin puslu dünyasını incelikle işlediği filmi “Sinek Kuşu”, Onur Gezer’in Osmanlı’da Esrar ve Esrarkeşler kitabıyla ilgili yazıların yanı sıra Çimdik ve Bilmece köşeleri her zamanki gibi ilginizi hak ediyor.

İstanbul Şekerciler Cemiyeti’nin 1945 yılında düzenlediği Belediye Zabıta Talimatnamesi, bugünün hijyen şartlarını birebir karşılıyor. Uygulamanın hangi dönemde daha iyi olduğu, kalıcı bir soru işareti!

Türkiye’nin yaşayan son fıçı ustası İsmail Alkış mesleğinin inceliklerini Pelin Özer’e anlatırken, “Telefonum yok çünkü zamanımı çalıyor,” diyor. Zamanın kıymetini en çok anladığımız günlerden geçerken, ne düşündürücü bir cümle!

Sağlıklı zamanlar, keyifli okumalar.

İÇİNDEKİLER

Mutfakta sınır ihlâlleri – Enis Batur
Küçük Anılar –  José Saramago
Yaşanmış – Hakan Savlı
Arşivden Lezzetler / İstanbul aşçılarının zerde pilâv gecesi – Gökhan Akçura
Bir kültürel alanın doğuşu: 19. yüzyıl Fransa’sında gastronomi-1 – Priscilla Parkhurst Ferguson
16.yüzyılda İstanbul’da bulunan besin maddeleri – Metin And
Ve blanc-manger bir tatlıya dönüşür! – Patrick Rambourg
Unutulmuş halk yemeklerinden yedi tarif – Musa Dağdeviren
Fellini sofralarından akan hayatlar – Alin Taşçıyan
Ankara tarihine damga vurmuş yeme-içme mekânları-4: Şükran Lokantası – Necati Tonga
Acı ve zehirli ama yine de değerli olan bir Pontus meyvesi: Taflan – Sophia Germanidou
Geçmişin Tadı / İstanbul Şekerciler Cemiyeti
İsmail Alkış: Ömre biçim veren fıçı sevdası – Pelin Özer
Çimdik – Süleyman  Bulut
Dile gelemeyip sofraya gelen – Zeliha Özkan
Osmanlı’da kuru sarhoşluk – Alp Türkmenoğlu
Bilmece Mutfağı – Süleyman Bulut
Derleme Sözlüğü / G

Motor Kurye ile Teslim
Bu Ürünün Bulunduğu Şubelerimiz:
  • pandora.com.tr
  • Beyoğlu

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2021 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı